5 Tips Om Comfortabel Te Wielrennen In De Winter – De Wielren Winkel

5 Tips Om Comfortabel Te Wielrennen In De Winter

Man Riding Road Bike

1. Plan je route van te voren

Er kan altijd vuil op de weg of op het fietspad liggen; dit komt echter vaker voor tijdens de wintermaanden. Bepaal je route vooraf en zorg ervoor dat deze veilig is om te fietsen. Bovendien is het verstanding om je route te verkorten in de winter, zorg dat je altijd dicht bij huis blijft voor als je het koud krijgt of uitgeput raakt. 

2. Kleed je warm

Om warm te blijven tijdens een winterrit, is het belangrijk om je warm te kleden. Het meeste van uw lichaamswarmte ontsnapt door uw hoofd, dus het gebruik van een winddichte thermo bivakmuts onder uw helm zal u helpen warm te blijven. Draag winddichte thermo handschoenen met lange vingers om uw handen te beschermen en thermische sokken om uw voeten warm te houden. Draag lagen om je bovenlichaam warm te houden, het helpt ook om stoffen te gebruiken die vocht van de huid afvoeren. Dit zal helpen om je droger en warmer te houden.

3. Let op de wind

Probeer waar mogelijk de eerste helft van je rit tegen de wind in te fietsen en ervoor te zorgen dat je op de terugweg de wind mee hebt. Hierdoor kun je de tegenwind aan wanneer je fris bent en op weg naar huis profiteren van de rugwind. Dit is zelfs nog belangrijker in de winter, omdat je tijdens de tweede helft van je rit een ijzige wind kunt vermijden als je zweterig en moe bent.

4. Zorg goed voor je fiets

Winterrijden kan grote schade aanrichten aan je fiets, dus zorg er voor dat je jouw fiets goed onderhoud. Reinig regelmatig de fiets, ketting, versnellingen, remmen en velgen. Dat betekent na elke rit in natte omstandigheden. Het betekent ook dat de ketting en tandwielen vaker moeten worden gesmeerd. Hier vind je alle spullen die je nodig hebt om je fiets schoon te maken

5. Fiets in een groep

Oké, rijden in de winter hoeft niet ellendig te zijn, maar er zijn enorme voordelen aan het rijden in een groep. Het kan een aangenamere ervaring zijn, je kunt elkaar om de beurt afschermen van een bijtende wind en door het voeren van een gesprek gaat de tijd ook sneller voorbij. Het is daarnaast ook veiliger en handiger voor als iemand een mechanisch probleem heeft.

 

 

De informatie van Track en Trace code kan wat achterlopen totdat het pakketje zich dichtbij het afleveradres bevindt. Hierdoor kan het een aantal dagen duren voordat de locatie van het pakketje zichtbaar wordt.

Check de status van je bestelling:
Email-adres Bestelnummer Zoek bestelling