Lange ritten: met deze 3 tips crush je ze! – De Wielren Winkel

Lange ritten: met deze 3 tips crush je ze!

 

Er is niets fijners dan de lange rit. Natuurlijk, om lang te fietsen, moet je eerst geleidelijk aan je kracht opbouwen door de lengte en intensiteit van je ritten te vergroten. Stel dat je weekendrit twee uur duurt. Voeg gedurende een periode van acht weken ongeveer een half uur aan elke rit toe; in twee maanden ben je klaar voor een rit van een eeuw. Zorg ervoor dat je tijdens de week een of twee keer minstens één uur stiekem eraf haalt. Houd bij het lang rijden ook deze dingen in gedachten.

Veel eten en drinken
Probeer ongeveer een halve liter water per uur te drinken, afhankelijk van de hitte en het inspanningsniveau. Maak je geen zorgen over wat je met het water mengt; het water is het belangrijkste. Eet om de 15 minuten een hapje of twee - consistentie gedurende de dag is cruciaal. Als je langer dan twee uur buiten bent, maak dan een stop om flessen bij te vullen en een hapje te eten.

Let op de wind
Het kan je vriend of je vijand zijn. Begint met wind tegen en eindig met de wind in de rug. Als je in een groep fietst, blijf bij elkaar tijdens tegenwind, zodat je om beurten aan de voorkant kunt werken om de anderen te beschermen.

Hou altijd rekening met problemen
Zorg dat je de volgende spullen altijd bij je hebt; reservebandjes, een minitool voor als je fiets kapot gaat, mobiele telefoon, je paspoort en contact geld! En vergeet niet de code van de weg: stop voor elke berijder in nood; de goede daad zal op een dag komen.

Snelle tip
Pijntjes kunnen opduiken tijdens lange ritten. Om ze te minimaliseren:

• Verander regelmatig de handposities, waarbij je je duimen rond de stang of de remhendel vasthoudt voor de veiligheid.
• Haal je schouders 5 tot 10 seconden op om uw nek en schouders te ontlasten.
• Reik op een vrij stuk weg een hand een paar seconden omhoog tussen je schouders en wissel dan je handen uit.
• Ga rechtop staan en laat één pedaal vallen, zodat je been recht is. Laat je hiel zakken onder het pedaal. Houd gedurende 20 seconden vast en wissel vervolgens van been.

De informatie van Track en Trace code kan wat achterlopen totdat het pakketje zich dichtbij het afleveradres bevindt. Hierdoor kan het een aantal dagen duren voordat de locatie van het pakketje zichtbaar wordt.

Check de status van je bestelling:
Email-adres Bestelnummer Zoek bestelling